Individueel theorie examen

Individueel theorie-examenTHEORIE IND

Je komt in aanmerking voor een individueel theorie examen, of wat ook genoemd word ”een op één examen” wanneer je moeite hebt met een klassikaal theorie examen (slechthorend, dyslectisch, leerproblemen, faalangst e.d of wanneer je een andere taal spreekt dan Nederlands, Engels of Turks.
In dat geval dien je zelf te zorgen voor een tolk. De tolk moet zijn aangesloten bij het bureau TOLKENNET. De kosten voor het inhuren van een tolk bedraagt € 169,00. Dit bedrag komt boven op de kosten wat een individueel examen met zich meebrengt.
Je hoeft niet eerst een regulier examen afgelegd  te hebben om in aanmerking te komen voor een individueel theorie examen.
Een individueel  theorie examen kost € 87,45 en is daarbij € 56,45 duurder dan een regulier examen wat € 31,00 kost. Daarvoor krijg je maximaal 60 minuten de tijd. Bij de vragen is geen tijdsdruk en en indien een vraag niet duidelijk is kun je verduidelijking vragen aan de medewerker die bij het  het examen aanwezig is. Dit geldt overigens niet voor het onderdeel gevaarherkenning daarvoor is 8 seconde bedenktijd.
Er zijn net als bij het reguliere theorie examen 3 onderdelen, waaronder 25 vragen gevaarherkenning( 8 seconde bedenktijd)  30 vragen regelgeving en 10 vragen verkeersinzicht ( ruime bedenktijd)
Een individueel theorie examen kan alleen door de rijschool worden gereserveerd.
De examencentra’s zijn:
  •  CBR Haarlem is Professor Eijkmanlaan 2 tm 4, 2035 XB Haarlem
  • CBR Alkmaar is Olympiaweg 28, 1816 MJ Alkmaar
  • CBR Amsterdam: Naritaweg 150, 1043CA Amsterdam