Het nieuwe theorie-examen

Zo gaat het nieuwe theorie-examen

Stap 1: Aanmelden
Meld je aan bij de aanmeldzuil met je reserveringsnummer. Deze staat in de uitnodigingsbrief die je van ons hebt ontvangen.

1

Stap 2: Lockers
Leg je spullen in een locker. Behalve je ID-bewijs en je uitnodigingsbrief/ reserveringsnummer.

2

Stap 3: Wachtruimte en volgende stappen
Tot je aan de beurt bent voor je examen kun je plaatsnemen in de wachtruimte.  Op het oproepscherm verschijnt je reserveringsnummer met je status.
  • Aangemeld = je hebt je aangemeld
  • Spullen in locker = vergeet niet je spullen in de locker te leggen, je bent bijna aan de beurt.
  • Ga naar start examen = ga direct naar de balie: Start theorie-examen

3

Stap 4: Balie Start examen
Bij de balie Start theorie-examen wordt je ID-bewijs gecontroleerd en ontvang je je tafelnummer. Daarna ga je de examenzaal in.

4

Stap 5: Start examen
Je kunt plaats nemen op de plaats met het tafelnummer dat je bij de balie hebt ontvangen. Leg je ID-bewijs op je tafel en start met het invoeren van je reserveringsnummer. Hierna volgt een scherm waar je gevraagd wordt, je e-mailadres te bevestigen.
Volg daarna de instructies die op het scherm verschijnen.

5

Stap 6: Examen resultaat
Na het einde van het examen zie je meteen of je geslaagd bent of niet.

6Geslaagd                   7Gezakt

De bevestiging van de uitslag ontvang je ook digitaal op het aangegeven e-mailadres.
Stap 7: Terugkijken fout beantwoorde vragen
Nadat het resultaat van het examen bekend is, heb je korte tijd de mogelijkheid foutief beantwoorde vragen in te kijken. Klik op een vraagnummer en vervolgens kun je Volgende of Terug onderaan in scherm kiezen om meer vragen te bekijken. De tijd die je hiervoor hebt staat boven in beeld weergegeven.
Stap 8: Verlaat de examenzaal en haal je spullen uit de locker
Wijzigingen theorie-examen
Vanaf 1 juli kunnen kandidaten door het theorie-examen auto, motor en bromfiets bladeren en vragen markeren. Daarnaast is er geen antwoordtijd per vraag ingesteld. De examentijd kan dus zelf worden ingedeeld. Het examenonderdeel ‘Gevaarherkenning’ in het theorie-examen voor de auto krijgt deze opties niet. Er verandert niets aan de inhoud van de theorie-examens. De blader- en markeermogelijkheid in het examen is eerder al getest en kandidaten zijn er heel tevreden over. Meer informatie over hoe het bladeren en markeren werkt is te vinden op de pagina: www.cbr.nl/theoriebladeren.pp.